събота, 7 май 2011 г.

GP


Джи Пи (GP, съкратено от транслитерацията на латиница на Гошо от Почивка) е български текстописец, "композитор" и соло "певец", познат като варненски ъндърграунд рапър и емси (MC), известен и с псевдонимите Жоро-Би (Joro-B), Жоро Пи, Жи Пи и др. „Почивка“ е спирка и плаж в източния квартал „Бриз“ във Варна, разположен в близост до Морската градина. Там се намират две (до 2009 година, три) от гимназиите в града.
Джи Пи завършва средно образование в Техникума по горско стопанство и дървообработване „В. Коларов“ във Варна. След това се премества с родителите си в Испания. От 2001 година досега живее в испанския град Малага, където работи в строителна фирма.
а Джи Пи музиката е само хоби. Няма издадени албуми в търговската мрежа. Всичките му песни, влючително най-известната „Искаш секс, нали“ (или „Почивка“), са достъпни безплатно в интернет. Записва в студио заедно с колегите си от „Zmey Records“ (Нейко и Ицо Мухата).
Тематиката на музиката му разкрива живота в кв. „Почивка“, отношенията му с приятелите и колегите му, съученичката му от техникума Живка, бившата Мими и откровени мисли за живота в родния град и Испания. Текстовете на песните като цяло са нецензурни, а музиката е често критикувана заради еднообразния си ритъм. В някои от парчетата му припяват гост-изпълнители като Ицо Шапката (през 2005 известен вече като Мухата), Кошутата, Ди Джей Ориент, Мистър Никой, Динозавъра и Мистър Човече. Първата му песен и най-голям хит носи името „Почивка“.
Макар че в периода 2003 — 2006 се изявяват и други ъндърграунд емсита, възпяващи родните си градове като: Дражето от Ямбол, MC Bobby, Боби Турбото, Бичето, Печени момчета от Добрич, Хитрите мечоци, варненската формация "Кайсиева градина", Гангстера също от Ямбол, DJ Coco Beat от Луковит, Адамант, Тонко Едно [1] от Казанлък, както и актьорските превъплъщения на Краси Радков като Цеко Сифоня и Любо Нейков като МС Фараона, Джи Пи остава известен като един от новаторите в този алтернативен жанр в България.
Първите му парчета се появяват през 2001 в едноименния албум „Почивка“. След петгодишно затишие през март 2006 Джи Пи издава втора компилация, озаглавена „Project Return“ (Проект завръщане). Съдържа 13 нови песни, като по това време стартира и собствен сайт.
В началото на 2008 година Джи Пи издава третия си албум с 21 парчета и заглавие „Изтокът успя на юг“, който представлява смесица от лирични и вулгарни рими на испански и български език. В някои от изпълненията се включва и MC Pingy от Костинброд. В края на същата година излиза и албумът му „Ако сърцето не казва, лицето показва“ с 19 нови композиции. През ноември 2009 пуска петия си албум „New Generation“ също с 19 нови песни.
Единствената поява на рапъра на телевизионен екран трябва да е на 13 април 2006 в предаването Културистика по телевизия ММ, но това се оказва рекламен трик. В предаването са представени записи на 5 неизлъчвани дотогава видеоклипа и няколко фристайла.



DOWNLOAD

Photobucket

Няма коментари:

Публикуване на коментар