четвъртък, 5 май 2011 г.

Коз за мостра

Kozza Mostra - Олга




Във всички случаи пушенето е нездравословно, независимо от това какво пушите, как го пушите и по колко пушите. За да бъде избегнат този риск при пушене на канабис (коноп), то той може да бъде използван като компонент при много ястия и напитки.

Първото писание, което е актуално и до днес е легендарната готварска книга "Панамска роза", която е издадена от неизвестна французойка живяла дълги години в Алжир. През 1845 г. книгата се появява в Париж, където хашиш-кухнята е вече позната от 1730 г.

"Панамска роза" е представлявала сборник от различни регионални рецепти, тя е била класическата и за дълго време единственната готварска книга. Едва през втората половина на миналото столетие се издават нови готварски книги - три в Америка, по две в Англия и Франция, и едно ново издание на "Розата" в Германия.

КОНФИТЮР

Сложете да кипнат 8 с. л. вода, 5 с. л. масло и 1 с. л. хаш на прах. Щом водата заври, прибавяйте захар до получаването на еднородна смес (паста). Прибавете разбърквайки 1 малко бурканче портокалов мармалад. Изстудете и напълнете обратно в бурканчето. Конфитюрът е достатъчен за страхотна закуска с приятели.

ЗЕЛЕНО АКАПУЛКО

Пригответе смес от 3 с. л. винен оцет, 1/2 чаша ситно стрита трева и 2 ч. л. чили на прах. Оставете да дръпне за 1 час. Прибавете 3 бр. хубаво узряло авокадо, 1/2 чаша ситно нарязан лук и пасирайте до получаване на гладко пюре. Сервирайте с препечени филийки.

МАДЖУН ДЖОБЧЕТА

Сипете в купа 4 чаши брашно, 1/2 ч. л. брашно, 1 ч. л. масло. Чукнете 4 яйца и размесете всичко с 1/2 чаша масло и 1 чаша мед до получаване на хубаво, гладко тесто. Разточете тестото на маса или дъска и го нарежете на квадрати с големина 10 см. Във всеки квадрат сипете по 1 ч. л. маджун, оформете ги като джобчета и на средна температура ги печете около 20 мин. до златистокафяво.

И ОЩЕ...

Екстра Нина - Марихуана

Photobucket

Няма коментари:

Публикуване на коментар